Partner worden

Wij willen een beter eetpatroon bij onze jeugd stimuleren en kansenongelijkheid tegengaan. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben jouw steun nodig om een gezonde zelfsmeerlunch voor alle basisschoolleerlingen mogelijk te maken. Help je ons?

De volgende hulp kunnen we goed gebruiken

Financieel

Een deel van de ouders heeft onvoldoende financiële middelen om een bijdrage te leveren. De overheid is nog niet zo ver om hiervoor garant te staan.

Leveranciers en levensmiddelen

We willen onze kinderen mooie en gezonde producten aanbieden. Het liefst biologisch of in ieder geval duidelijk duurzaam, maar altijd vers en gezond. We willen samenwerken met partners in de buurt die food-waste willen bestrijden waardoor we onze CO2-foodprint zo klein mogelijk houden.

Cateraars

We zoeken vrijwilligers met ervaring in de catering. Vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te helpen een gezonde lunch op te scheppen, maar die ook begrijpen hoe je moet werken volgens de richtlijnen rondom hygiëne.

Geloof je in onze missie en wil je helpen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Neem contact op

Extra handjes bij de schoollunch

“Het geeft een heel goed gevoel dat we kunnen helpen met dit mooie initiatief."

Deelnemende partners

We zijn ontzettend trots en blij dat inmiddels meerdere partijen, op verschillende manieren, ons initiatief steunen.


Stichting de Noordpunt – Sportpark Marco van Basten

Een hele mooie samenwerking waar we ontzettend blij mee zijn: vanaf 17 april kunnen we gebruik maken van de professionele ruime keuken van Sportpark Marco van Basten bij Stichting de Noordpunt. Dit geeft ons de mogelijkheden om nog efficiënter de gezonde zelfsmeerlunch voor te bereiden zodat we meer scholen kunnen gaan bedienen! Ook denken we graag mee om een invulling te geven aan de gezonde sportkantine. Met dank aan Wesley Koster; we kijken uit naar een hele fijne samenwerking.

Bezoek website

ROC Midden Nederland

Heel blij zijn we met de samenwerking met ROC Midden Nederland die we in april 2021 zijn aangegaan. We kunnen meerdere studenten van de opleiding Zorg&Welzijn een mooie stageplek aanbieden en dat betekent een geweldige versterking van ons team.


Logo-burgundy

Het Gegeven Paard / Tivoli Vredenburg

De meest recente samenwerking zijn we onlangs aangegaan met Burgundy Street B.V., het bedrijf achter de catering van Het Gegeven Paard (TivoliVredenburg) en Bar-Brasserie Danel. Vanwege de COVID-19 pandemie moeten zij helaas de deuren tijdelijk sluiten. Hun personeel zit daardoor thuis, maar gelukkig willen deze horeca-kanjers niet stilzitten. We ontdekten dat zij maar wat graag aan de slag willen gaan, en graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Nu komen dagelijks twee van hun toppers, Kamal en Esmée, hun horeca-ervaring inzetten bij LunchMaatjes. We zijn ontzettend trots dat we in deze moeilijke tijden zo’n mooie samenwerking hebben kunnen vinden!

Bezoek website

BLOS-kinderopvang

BLOS

Kinderopvangorganisatie BLOS was één van de eerste partijen die onze plannen wilde steunen. Niet alleen boden ze een financiële bijdrage om een vliegende start te kunnen maken, ook ontvangen we actieve ondersteuning van haar medewerkers. Op dinsdagen komt een stagiaire, Yousra, ons helpen tijdens de lunch. BLOS was nog niet in staat alle uren voor haar stage in te vullen, en door mee te helpen bij LunchMaatjes kan dat nu wel. Een mooi voorbeeld van hoe school, kinderopvang en LunchMaatjes elkaar kunnen versterken!

Bezoek website

kindercampus-molenpark

Kindercampus Molenpark

Basisschool Kindercampus Molenpark in Lombok is de leukste basisschool van Utrecht! Al jaren zet deze school zich in om meer te zijn dan plek waar kinderen leren lezen en rekenen – een vreedzame school die actief haar verantwoordelijkheid neemt als onderdeel van de maatschappij. Zo is deze school als één van de eerste in Utrecht een Integraal Kind Centrum (IKC) geworden, zodat de kinderopvang een integraal onderdeel is geworden. Kindercampus Molenpark neemt ook haar verantwoordelijkheid in duurzaamheid: er liggen zonnepanelen op het dak en sinds kort is er een prachtig groen schoolplein. We zijn er trots op dat we samen met deze school ons concept voor een gezonde zelfsmeerlunch hebben kunnen ontwikkelen.

Bezoek website

Nieuws