Wij willen een beter eetpatroon bij onze jeugd stimuleren en kansenongelijkheid tegengaan. Maar dat kunnen we niet alleen. We werken al samen met een aantal fantastische partners maar we hebben jouw steun nodig om ons doel te bereiken: een gezonde lunch voor alle kinderen op de basisschool zonder dat dat afhangt van de portemonnee van de ouders.

Help je ons?

Onze partners

We zijn ontzettend trots en blij dat inmiddels meerdere partijen, op verschillende manieren, ons initiatief steunen.

Extra handjes bij de schoollunch

“Het geeft een heel goed gevoel dat we kunnen helpen met dit mooie initiatief."

Wij verzorgen iedere dag verse lunches voor alle kinderen op meerdere basisscholen. Dat is iedere dag weer een flinke uitdaging. Gelukkig krijgen we hier fantastische hulp bij:


Albron catering & horeca

Stichting LunchMaatjes is enorm trots op de unieke samenwerking met Albron Catering. Dankzijn hun belangeloze hulp kunnen we gebruikmaken van professionele keukens en kunnen we ons als professionele cateraar verder ontwikkelen. We krijgen advies op het gebied van diëtiek en (gezonde) voeding, kwaliteitsmanagement (waaronder het werken volgens HAQCCP-richtlijnen), communicatie en strategie ontwikkeling. Ook zijn we dankzij Albron de samenwerking met A.S.R. verzekeringen aangegaan.

Bezoek website

A.S.R.

Sinds 1 april 2023 mag LunchMaatjes in Utrecht werken vanuit de professionele keuken van ASR-verzekeringen. Albron catering verzorgt hier de lunches voor het personeel maar in de keuken was nog ruimte over. Dankzijn hun bemiddeling mogen we nu in deze prachtige keuken werken waardoor het mogelijk is om onze lunch op nog meer scholen te kunnen aanbieden.

Bezoek website

ROC Midden Nederland, opleiding Zorg & Welzijn

Onze medewerkers helpen met het voorbereiden van de lunch en helpen de kinderen op school met het maken van een gezonde keuze. We zijn trots op de partners die we hebben die ons hierbij helpen. Heel blij zijn we met de samenwerking met ROC Midden Nederland die we in april 2021 zijn aangegaan. Een groot aantal stagiairs helpt ons dagelijks, zowel in de keuken als op school. Stichting LunchMaatjes heeft hierdoor een stabiele groep medewerkers die fantastisch werk doet. Deze stagiairs krijgen zo een mooie kans om hun stage te doorlopen en werkervaring op te doen.

Bezoek website

Kranenburg Praktijkonderwijs

Ook van het Kranenburg Praktijkonderwijs lopen meerdere studenten stage bij LunchMaatjes en ook deze samenwerking bevalt erg goed!

Bezoek website

UW

Gelukkig biedt LunchMaatjes ook betaald werk. Het UW helpt ons hierbij. Zij selecteren mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt en helpen hen waar nodig met extra taallessen en met een jobcoach. Op deze manier hebben we al meerdere fantastische medewerkers in dienst genomen die hiervoor langdurig zonder werk zaten.

Bezoek website

Gemeente Utrecht

De Gemeente Utrecht en LunchMaatjes zijn een samenwerking aangegaan om gezondheid op scholen te bevorderen vanuit het 'Plan van Aanpak Gezond Gewicht op School'. Hiermee is nu in Utrecht een duidelijk beleid én een stuk financiering goed georganiseerd! "Een gezonde toekomst, begint met een gezonde jeugd. Elke dag zijn er in Utrecht kinderen die zonder gezonde lunch naar school gaan. Ook weten we dat op het speciaal onderwijs en een gedeelte van de Utrechtse scholen er bovengemiddeld sprake is van overgewicht en obesitas. Omdat overgewicht en obesitas voor meerdere gezondheid gerelateerde klachten zorgen, vinden we het belangrijk om langdurig te investeren in een gezonde lunch, gecombineerd met bewegen, educatie en ouderbetrokkenheid. Zo willen we kinderen en hun ouders stimuleren tot een gezonde leefstijl."

Bezoek website

Fondsen en Stichtingen

LunchMaatjes zet zich actief in om armoede en kansenongelijkheid bij kinderen op de basisschool te bestrijden. We zijn dan ook blij dat we een partnerschap met de Alliantie Kinderarmoede zijn aangegaan. Want het verzorgen van de lunch voor alle kinderen op de basisschool, zonder dat dat afhangt van de portemonnee van ouders, kan alleen als er voldoende financiering is. Op sommige scholen vragen we een ouderbijdrage. Op andere scholen schiet de overheid bij. Maar er zijn ook scholen waar deze financiering niet mogelijk is. Dankzij donaties van de volgende stichtingen en fondsen hebben wij in het schooljaar 2022-2023 toch ook op deze scholen de lunch kunnen verzorgen: Alliantie Kinderarmoede Stichting Het Evert Zoudenbalch Huis Stichting Yttje Stichting Mundo Crastino Meliori De Johanna Donk–Grote Stichting Ars Donandi KNR-PIN Armoedefonds Ook de volgende stichtingen hebben een toezegging gedaan om ons financieel te ondersteunen: Van Baaren Stichting RDO Balije van Utrecht De Winter-Heijnsius Stichting Rabo Stimuleringsfonds K.F. Hein Fonds Dirk Jan & Kitty Reek-Versteegh Stichting Stichting Elise Mathilde Fonds

Bezoek website

Onze scholen!

De scholen waar we dagelijks komen zijn natuurlijk onze allerbelangrijkste partners! Door nauw samen te werken zorgen we er samen voor dat alle kinderen gezond en gevarieerd kunnen eten en nieuwe smaken ontwikkelen. We danken de Basisscholen Kindercampus Molenpark in Lombok, SBO Sint Maarten, SO LUX, CBS De Schakel en SBO Belle van Zuylen in Overvecht en ODBS Puntenburg in het centrum van Utrecht voor hun vertrouwen in ons! Wij hopen nog heel lang door te kunnen gaan met deze fijne samenwerkingen. (En we verwachten binnenkort nog meer mooie scholen aan dit rijtje te kunnen toevoegen.) zijn we in september 2020 begonnen en hier hebben we ons concept kunnen uitbouwen waar we heel dankbaar voor zijn. Vervolgens


Ook partner worden?

Wij kunnen alle hulp goed gebruiken. Maar vooral voor het volgende zoeken we nog goede partners:

Logistiek

Dagelijks brengen wij alle lunchproducten en onze medewerkers naar de scholen waar we actief zijn. Ook halen we dagelijks alles weer op. Dit is een behoorlijke logistieke uitdaging. Kun jij ons hierbij helpen? Neem dan vooral contact met ons op.

Leveranciers levensmiddelen

We willen onze kinderen mooie en gezonde producten aanbieden. Het liefst biologisch of in ieder geval duidelijk duurzaam, maar altijd vers en gezond. We willen samenwerken met partners in de buurt die food-waste willen voorkomen waardoor we onze CO2-foodprint zo klein mogelijk houden. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar leveranciers die onze missie onderschrijven. Denk je dat jouw product een aanvulling is op ons aanbod? Neem vooral contact met ons op.

Ondernemers

LunchMaatjes groeit! Onze diensten worden op steeds meer scholen gevraagd en we hopen in steeds meer steden en dorpen in Nederland aan de slag te kunnen op basisscholen. Maar dat kunnen we niet alleen. Lijkt het jou leuk om in jouw woonplaats LunchMaatjes te helpen opzetten? Neem vooral contact met ons op.

 

 

Nieuws