Op school brengen we dagelijks een buffet met gezonde producten zodat kinderen zelf, onder begeleiding van vrijwilligers, een gezonde lunch bij elkaar pakken.
De maaltijden die we aanbieden voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding (Gezondheidsraad) en de Schijf van Vijf (Voedingscentrum), met zoveel mogelijk biologische of duurzame producten van leveranciers uit de omgeving. Uiteraard houden we rekening met voorkeuren zoals Halal en veganistisch en bekende allergieën.
Onze vrijwilligers vinden het leuk om kinderen te begeleiden met het opscheppen van hun lunch. Ook zijn onze vrijwilligers opgeleid op het gebied van catering, hygiëne en allergenen (HACCP).
De tijd die kinderen hebben om te lunchen is soms kort, bijvoorbeeld wanneer de school werkt volgens een continurooster. LunchMaatjes zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen genieten van een lekkere en gezonde lunch, zonder dat het chaos wordt in de klas.
‘Samen eten op school is leuk, lekker en leerzaam!’
Goed nieuws! Onze crowdfunding is afgelopen en we hebben ons streefbedrag ruimschoots gehaald! Met de EUR 6.625,00 die we in totaal hebben opgehaald zijn we als start-up voorlopig uit de kosten, én hebben we een flinke buffer om eten in te kopen, ook voor die kinderen waarvan de ouders straks niet de middelen hebben om een financiële bijdrage te doen.
Op 14 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag, heeft LunchMaatjes voor het eerst een gezonde zelfsmeerlunch aangeboden aan de kinderen van groep 7 en 8 van Kindercampus Molenpark in Utrecht. Een groot succes! Mede dankzij de lekkere producten die werden aangeboden door KoppertCress hadden we een prachtige eerste proefdag.
Op donderdag 24 september 2020 vond het online symposium “Een gezonde schoollunch in de praktijk” plaats. Met veel enthousiasme presenteerde Coosje Dijkstra van het Eten op school team de resultaten van het onderzoek naar het draagvlak, de samenstelling, de implementatie en de effecten van een gezonde schoollunch op basisscholen in Nederland.