Bijdragen aan een gezonde generatie in jouw stad

LunchMaatjes kent een vliegende start. Dankzij krachtige samenwerkingen met ondernemend Utrecht en de gemeente helpen we aan het begin van 2024, acht scholen in Utrecht. Dat aantal moet groeien. Jouw bijdrage is essentieel om ieder kind gelijke kansen te geven.
word partner EN HELP EEN KLAS

Gezonde voeding voor gelijke kansen, nu en in de toekomst

In de stad Utrecht hebben 33 scholen een armoedeprofiel. Dat betekent dat alleen al in Utrecht 6.600 kinderen dringend behoefte hebben aan een verzorgde lunch op school. Gezonde voeding heeft direct impact op de gezondheid, schoolprestaties en toekomstkansen van deze kinderen. Jouw steun aan LunchMaatjes verandert levens en draagt bij aan een betere buurt, stad en maatschappij als geheel.

Word deel van de oplossing: help een kind, klas of school

Samen met andere ondernemers uit de stad bouw je aan een generatie met gezonde eetgewoontes. Dat bereiken we door op alle basisscholen met een armoedeprofiel een zelfsmeerlunch aan te bieden. De zelfsmeerlunch is een buffet met allerlei gezonde producten. Door zelf te kiezen, ontdekken kinderen wat goed voor hen is.

 

Bijdragen aan het bestrijden van luncharmoede in Utrecht kan op vele manieren. Als bedrijf kun je ons steunen met geld, een dienst of product.

 

Utrecht en de bijdrage van LunchMaatjes

Utrecht en de bijdrage van LunchMaatjes

Steun een kind, klas of school

Positieve resultaten in de strijd tegen luncharmoede zijn binnen handbereik.

1 lunch

per kind, per dag

€ 1,25 Doneer nu

1 kind

per jaar

€ 200,00 Doneer nu
Meest gekozen

1 klas

van 25 kinderen

€ 5.000,00 Doneer nu

1 school

met 200 kinderen

€ 40.000,00 Doneer nu

Echte verandering begint met samen investeren

Vanuit een krachtige coalitie van ondernemers, scholen en overheid strijden we tegen luncharmoede. Iedereen draagt bij op een eigen manier.

Geld

Jouw financiële steun is onmisbaar om sneller, meer lunches te verzorgen. Het stelt ons in staat om directe groei in het aantal scholen te realiseren.

Product

Jouw steun in de vorm van voedsel en producten draagt bij aan het verlagen van de kostprijs. Daarmee kunnen we met minder geld, meer lunches realiseren.

Dienst

Gedeelde kennis en kunde dragen bij aan de oplossing en brengen nieuwe inzichten. Jouw dienst versterkt de organisatie en zet de standaard voor de uitrol van onze oplossing naar andere steden.

Word partner

Partners over LunchMaatjes

“We dragen graag bij aan een gezonde start van de jeugd.”

Wij zijn vanaf het begin af aan partner van Lunchmaatjes, omdat wij als bakker vinden dat ieder kind toegang moet hebben tot gezonde voeding. Lunchmaatjes voorziet in deze behoefte en zorgt ervoor dat ons dagverse volkorenbrood wordt aangeboden aan de kinderen. Het is voor ons fantastisch om op deze manier ons steentje bij te dragen aan een gezonde start van de jeugd.

Arjan Verrips, key account manager Bakkerij van Eekeren

“Gezonde lunches in een sociale omgeving, ook dat is de impact die Albron graag maakt.”

Albron verzorgt lekkere, gezonde, duurzame en betaalbare lunches in een sociale omgeving. Dat doen we onder andere samen met LunchMaatjes, waar we zorgen voor een educatieve lunch op basisscholen. Ook dat is de impact die Albron graag maakt.

Jan Willem Hilbron, algemeen directeur Albron

“Het is mooi dat we samen iets kunnen doen tegen luncharmoede.”

Helaas zijn er nog steeds kinderen die geen lunch mee naar school krijgen of een lunch die allerminst gezond is. Het is mooi dat a.s.r. daar samen met LunchMaatjes en Albron iets aan kan doen.

Marco Meetz, hoofd Facility en Support bij a.s.r.

Verantwoord samenwerken voor gedeeld succes

Stichting LunchMaatjes staat voor transparantie, zodat je precies kunt zien hoe jouw bijdrage positieve verandering teweegbrengt.

HOE WORD IK PARTNER?

Neem contact op met LunchMaatjes, samen kijken we naar de mogelijkheden. Vul je het contactformulier in, dan reageren we binnen drie dagen. Wil je direct contact? Dan mag je ons altijd bellen.

WAAR KOMT MIJN STEUN TERECHT?

Elke vorm van steun is welkom. We bespreken graag samen op welke manier je kan bijdragen en we zorgen dat jouw hulp altijd op de goede plek komt. Financiële bijdragen worden beheerd door onze stichting zodat we altijd kunnen verantwoorden wat er met jouw steun is gedaan.

OP WELKE MANIEREN KUNNEN WIJ ALS BEDRIJF BIJDRAGEN AAN DE OPLOSSING?

Je kunt doneren in de vorm van producten, diensten of geld.

Neem contact op met Ilonka Bottema via socialimpact@lunchmaatjes.nl voor het bespreken van de mogelijkheden.

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Op dit moment inventariseren we alle andere vragen. Vul je het contactformulier in, dan reageren we binnen drie dagen. Wil je direct contact? Dan mag je ons altijd bellen.

Relevante artikelen

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en resultaten.

Linkedin
Johannes XXIII
Al Amana
Kindcentrum Cartesius
OBS Het Zand
Shri Krishna
Lux
Puntenburg
Het Schateiland
SBO BELLE VAN ZUYLEN
SBO ST. Maarten
De schakel