"Ik wil in een land wonen waar we actief investeren in de gezondheid van de nieuwe generatie."

Van een goedbetaalde baan bij de bank naar gratis lunches aanbieden op de basisschool. Voor velen is dit niet de meest logische stap. Maar ik zette iedere ochtend mijn dochters af op school en hoorde over klasgenootjes die geen of ongezond eten meekrijgen. En zelf liep ik door naar dat mooie kantoor waar ik niet heel hard hoefde te werken. Ik verdiende er goed, maar beleefde er geen plezier meer aan de vergaderingen, PowerPoints en risicoanalyses.

 

Ik wilde dolgraag zelf gaan ondernemen. In lekker en gezond koken heb ik altijd al plezier gehad. Maar ik wilde vooral een bijdrage leveren aan de maatschappij. Kinderen in één van de rijkste landen ter wereld die met honger naar school gaan, dat kan toch niet?

 

In de zomer van 2020 trok ik met mijn broer Jeroen de stoute schoenen aan: we gaan gezonde en lekkere lunches op de basisschool verzorgen en iedereen mag meedoen! Gelukkig konden we een proef doen op de basisschool van mijn dochters en hadden we zelf een spaarpot om te beginnen.

 

Het concept sloeg aan, maar corona sloeg toe! Van lockdowns tot afstand houden, het was geen makkelijke start. Maar deze periode gaf ons wel voldoende tijd om aandacht te vragen voor ons project. We kregen de gemeente Utrecht achter ons. Daardoor kwamen beleid en subsidies ter beschikking en meldden meer scholen zich aan. Ook zagen we de effecten op school. Van leerkrachten kregen we terug dat kinderen met meer concentratie in de klas zitten en ouders vroegen ons regelmatig om een recept, want “Thuis lustte mijn zoontje nooit broccolisoep”. Kinderen gingen bovendien bewuster eten: “Ik wil gezond lunchen want vanmiddag heb ik voetbaltraining”.

En dat is nu precies waarom ik dit doe, daar haal ik mijn energie uit!

 

De beweging is in gang gezet en nu wil ik doorpakken! Ik wil in een land wonen waar ieder kind leert om lekker en gezond te eten, een land waar we creatief samenwerken met partners om dit mogelijk te maken en waar het niet alleen maar gaat om het verdienen van geld. Een land waar we actief investeren in de gezondheid van de nieuwe generatie.

 

Help je mee?

Johannes XXIII
Al Amana
Kindcentrum Cartesius
OBS Het Zand
Shri Krishna
Lux
Puntenburg
Het Schateiland
SBO BELLE VAN ZUYLEN
SBO ST. Maarten
De schakel