Stichting LunchMaatjes

Stichting LunchMaatjes stelt zich tot doel om gezond eetgedrag bij jonge kinderen te stimuleren door het aanbieden van een gezonde lunch op school.

LunchMaatjes is er voor ieder kind

Het is voor ons van groot belang dat schoollunches niet alleen gezond en smakelijk zijn, maar ook beschikbaar zijn voor kinderen waarvan de ouders het misschien niet kunnen betalen. Stichting LunchMaatjes zorgt ervoor dat ook kinderen van ouders met een kleinere portemonnee op school kunnen genieten van de zelfsmeerlunch.

 

Stichting LunchMaatjes heeft sinds 1 januari 2021 een ANBI-status.

Bestuursleden

Jasper Bunt

Voorzitter

Gezonde voeding en maatschappelijke betrokkenheid komen wat mij betreft samen in Stichting LunchMaatjes. Als voorzitter van de stichting zet ik mij in om ervoor te zorgen dat alle kinderen een gezond eetpatroon ontwikkelen dat niet afhankelijk is van de portemonnee van hun ouders. Mijn ervaring en verbinding met het Utrechtse basisonderwijs kunnen hierbij helpen.

Leonie Barelds

Bestuurslid

Over het concept van LunchMaatjes was ik meteen zo enthousiast dat ik mij graag wilde inzetten in het bestuur. Vanuit mijn achtergrond weet ik hoe belangrijk het is om gezond te kunnen opgroeien. Zelfs in een rijk land als Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Ook heel dichtbij, op de basisschool van mijn dochter, zie ik de grote verschillen tussen kinderen en hoe lastig het is voor een school om daar wat aan te doen naast alle andere onderwerpen die zij op hun bordje krijgen. Ik hoop dat we met LunchMaatjes kunnen bijdragen aan het toewerken naar een gezondere nieuwe generatie.

Jos Lutterman

Penningmeester

Als oprichter van LunchMaatjes voel ik een sterke drang om onze missie – gezonde lunches op de basisschool voor álle kinderen – uit te voeren. Door een stichting op te richten kunnen we hopelijk meer partners aan ons verbinden.

Jacques Hendrikx

Algemeen bestuurslid

Met het gezond voeden van kinderen wordt de basis voor een evenwichtige toekomstige samenleving gelegd. Toch is het zo dat er een beangstigende tweedeling in Nederland bestaat, ingegeven door een schrijnend verschil in kansen, veelal veroorzaakt door de plek van geboorte en wonen. Dat resulteert ertoe dat aanzienlijke aantallen kinderen zonder ontbijt of zelfs lunch hun dag moeten starten. Het is mijn doel dat kinderen zich dusdanig kunnen voeden zodat zij vol energie op school en daarbuiten zich kunnen ontwikkelen tot participerende / betrokken medeburgers.

Tjeerd Nuijen

Algemeen bestuurslid

Vanuit Albron ondersteun ik het project LunchMaatjes. Samen willen we het armoedeprobleem rondom lunches op scholen oplossen.

Onze bestuursleden zetten zich geheel belangeloos in voor Stichting LunchMaatjes en ontvangen hiervoor geen beloning.

 

Stichting LunchMaatjes staat geregistreerd onder de volgende gegevens:

 

KvK: 84649097
BTWnr: NL863297754B01
RSIN: 863297754

Johannes XXIII
Al Amana
Kindcentrum Cartesius
OBS Het Zand
Shri Krishna
Lux
Puntenburg
Het Schateiland
SBO BELLE VAN ZUYLEN
SBO ST. Maarten
De schakel