De stappen naar subsidie voor de gezonde zelfsmeerlunch van LunchMaatjes

Heb je op school een lunchprobleem? Zijn er teveel kinderen die zonder (gezond) eten naar school komen? Dan kun je subsidie aanvragen bij de gemeente en de landelijke overheid. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn.

1. Aanvraag LunchMaatjes
Vraag bij ons een schoollunch aan. Wij helpen je het rond te krijgen. Onze stichting heeft zich als doel gesteld dat geen enkel kind met honger in de klas mag zitten. Dankzij externe fundingpartners kunnen we ieder kind helpen, ongeacht de financiële situatie van de ouders.

2. Overheid
Vraag altijd subsidie aan bij de overheid. Dat kan via het programma schoolmaaltijden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Jeugdeducatiefonds.

3. Gemeente
Vanuit de gemeente Utrecht is er een aanvullend budget op de overheidssubsidie. Deze kun je als school aanvragen via Gezond Gewicht op School. We helpen je graag bij het aanvragen en verantwoorden.

4. Overige
Heb je zelf al subsidieaanvragen lopen en heb je daar vragen over? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

5. Contact met LunchMaatjes
Heb je bovenstaande subsidies al aangevraagd en genoeg, te weinig of geen subsidie toegekend gekregen? Neem in alle gevallen contact met ons op. Samen maken we een gezonde zelfsmeerlunch mogelijk voor ieder kind op jouw school.

Naast de bovenstaande subsidies voor een gezonde lunch op school zijn er nog een aantal laagdrempelige aanvullende subsidies.
eurofruit.nl
schoolmelk.nl
gezondeschool.nl

Kindcentrum Cartesius
OBS Het Zand
Shri Krishna
Lux
Puntenburg
Het Schateiland
SBO BELLE VAN ZUYLEN
SBO ST. Maarten
De schakel