Van stress naar samen genieten op school

Op veel basisscholen in Nederland is lunchtijd voor de leraar een uitdagend moment.

Op veel basisscholen in Nederland is lunchtijd voor de leraar een uitdagend moment. Het ene kind opent een leeg trommeltje, een ander tovert iets ongezonds tevoorschijn en weer een ander heeft een gezonde, gevulde broodtrommel mee. Van alle kanten probeert de leraar ervoor te zorgen dat elk kind iets te eten heeft. Dat levert iedere dag stress op.

LunchMaatjes brengt een positieve verandering in deze dagelijkse lunchroutine. Geen zorgen meer over wie wat eet. Nu pakt ieder kind zijn lunch van een gezond buffet en eet een voedzame maaltijd. Het effect op de klas is merkbaar positief.

De lunchpauze is nu meer dan alleen een eetmoment. Het is een moment van samenzijn, sociale interactie en gesprekken over eten. Kinderen praten over de smaken en ontdekken nieuwe producten. Deze verandering heeft niet alleen invloed op de sociale dynamiek, maar ook op de concentratie in de klas. Leerlingen hebben in plaats van een suikerdip na de lunch, een goed gevulde maag en meer energie, wat resulteert in meer focus en betere prestaties. Lunchtijd is nu een moment geworden om samen te genieten van eten en te leren.

Johannes XXIII
Al Amana
Kindcentrum Cartesius
OBS Het Zand
Shri Krishna
Lux
Puntenburg
Het Schateiland
SBO BELLE VAN ZUYLEN
SBO ST. Maarten
De schakel